Jdi na obsah Jdi na menu
 


Metodika neutrality

Mágové se odedávna zabývali smyslem a cestou, která by je zavedla k plnému pochopení magie.

 

(Jelikož doufali, že pokud lépe pochopí fungování magie, stanou se mnohem mocnějšími a budou moci zničit každého, kdo se na ně křivě podívá.)

 

Staré knihy a spisy hovoří o tom, že existence světa úměrně závisí na rovnováze mezi silami dobra a silami zla. Nezávisle na sobě zdůrazňují, že pro pochopení magie a její správné fungování je důležité zachovávat neutralitu a učit se používat všechny odvětví magie rovnoměrně.
Bez ohledu na lidské měřítko tvrdí, že užívání pouze bílé magie je stejně špatné jako užívání pouze černé magie ( i když lidé, na které kdy nějaký mág vyzkoušel černou magii by jistě tvrdili opak, kdyby nebyli mrtví nebo proměnění v něco ošklivého).

 

 Studování všech odvětví magie zároveň je však náročné a mágové specializující se pouze na jedno magické odvětví bývají z pravidla mnohem silnější než mágové, jenž se snaží zachovat neutralitu, proto většina mágů nedokáže jít po střední cestě, ze které odbočí, aby skončila u nějakého specifičtějšího magického oboru.

 

Dříve byla snaha o udržení neutrality mezi mágy zcela přirozená. Neexistovalo členění magie na bílou, černou či elementární, neexistovaly žádné specializace. Všechno byla ta samá magie a situace kdy by mág začal používat pouze její malou část, byly mnohem méně časté než dnes.

 

Neutrální mágové s magií ani nešetří ani neplýtvají. Kráčejí na pomezí obou pólů. Neštítí se využít magii ve svůj prospěch ani se nebrání fyzické námaze. Přestože bývají o něco slabší než jejich kolegové kteří z této šedé střední cesty odbočili, úzkostlivě se jí drží, jelikož ze starých knih vědí, že ti nejsilnější mágové v historii světa přísně zachovávali neutralitu.