Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šamanismus

000.png

Šamanizmus, který je považován za kolébku magie spojuje fyzický a duchovní svět a dává tak mladému mágovi první základ jakého magického povědomí a orientace. U šamanizmu začínal bez výjimky každý mág, přestože je šamanizmus ve své podstatě mnohem více stylem života a smýšlení, než-li druhem magie.

 

Dříve byl velkými kouzelníky považován za nejdůležitější součást magické praxe a za nejjistější způsob jakým doopravdy a plně „pochopit“ magii. Trvalo mnoho let, než se mohl mladý mág od šamanizmu přesunout dále a mnohdy i celý život, než se skutečně mohl nazývat šamanem.

 

Dnes je na něj nahlíženo jako na něco druhořadého. Pro mágy je pouze něčím, čím si každý musí projít, než se dostane k „opravdové“ magii, kdy bude sem a tam metat ohnivé koule a vyvolávat tornáda.

 

Dříve se mágové věnovali šamanizmu tak dlouho, dokud magie nepřišla sama a nebyla přirozená. Magie k šamanovi přišla sama a stala je jeho bezprostřední součástí. Dnes mágové šamanizmus opouští ihned po té, co alespoň rámcově zjistí „jak“ magii úmyslně použít. K jejímu praktikování často potřebují magické symboly, předměty a slova jelikož se pro mágy magie stala něčím, co musejí „ovládnout“ místo aby ji používali automaticky.

 

Mladý mág se v rámci šamanizmu učí správné techniky meditace, učí se být citlivý na vnímání magie, komunikovat s duchy (nebo alespoň poznat jejich přítomnost), osvojuje si základy věštění a hypnozy, předvídání počasí, tvorby rituálů či amuletů.

 

Skuteční šamani mají i jiné schopnosti jako například:

 

• Komunikace s vyššími entitami
• Astrální cestování
• Možnost opustit svoje tělo a vydat se do jiných světů
• Vlastnictví ochranného nebo pomocného zvířete či zvířecího ducha
• Léčení nemocí způsobených magií, únikem duše či zbraní
• Schopnost přeměnit se ve zvíře




Šamanizmus otevírá brány času i prostoru, je cestou k plnému pochopení magie i fungování světa. Bohužel tyto znalosti mezi mágy již zcela vymizely a skutečných šamanů je dnes již velmi málo.